Πέμπτη, Μαΐου 27, 2010

Η ηδονή γίνεται οδύνη!!!



Γεια σας,
μπορούμε να μιλάμε για τα θεωρητικά την πολιτικής και ποτέ να μην καταλήγουμε σε συμφωνία ή αποτέλεσμα. Η πολιτική κινείται σε ένα πολύ λεπτό πλαίσιο, που "πατάει" και στην θεωρία και στην πράξη. Σε αυτό το πλαίσιο δρουν οι ιδεολογίες, οι απόψεις και οι πράξεις, που μας κάνουν να διαμορφώνουμε γνώμη και -εν τέλει- να ακολουθούμε το ένα ή το άλλο κόμμα.

Πέρα όμως από τις πολιτικές αποφάσεις και πράξεις, υπάρχουν και κάποιες πράξεις που γίνονται από πολιτικούς και ακουμπούν πάνω στον ποινικό κώδικα. Αυτές οι πράξεις, δεν μπορούν να θεωρούνται πολιτικές και να περικλείονται στην σφαίρα της πολιτικής - βουλευτικής - υπουργικής δραστηριότητας ενός ατόμου.

Καλά καταλάβατε, μιλάω για τον κ. Μαντέλη και την ομολογία του για ένα "μικρό" ποσό που έλαβε ως δώρο από την Siemens. Σε αυτό το θέμα, δεν υπάρχει κομματική υποστήριξη από κανέναν. Το "περί δικαίου" αίσθημα είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα και πάνω από κάθε κομματική ιδεολογία.

Το ΠΑΣΟΚ, έχει ένα μικρό "ατού": Άνοιξε ξανά το θέμα της Siemens, γνωρίζοντας ότι στις μίζες ήταν μπλεγμένα και στελέχη του. Αυτό το "ατού", οφείλει να το εκμεταλλευτεί ο κ. Παπανδρέου, όχι για να καλύψει την υπόθεση, αλλά για να φτάσει στην άκρη.

Μπορεί να έχουν εμπλακεί και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ? Πιθανότατα. Αυτή είναι η στιγμή να γίνει η "κάθαρση" που διαφημίζεται, να βρεθούν ΟΛΟΙ! Τα σκάνδαλα Siemens & Βατοπεδίου είναι σοβαρότατα. Όχι μόνο για τις μίζες, αλλά επειδή το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε με πολλά εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που ζητούνται να γίνουν υποχωρήσει από όλους.

Θυμόμαστε όλοι μας τις τελευταίες κινητοποιήσεις. Οι πολιτικοί έψαχναν τον λόγο που οι πολίτες αποκαλούν την Βουλή "Μπουρδέλο". Η απάντηση ήρθε από έναν πρώην συνάδελφό τους, που τους βγάζει την γλώσσα και λέει "Εγώ την κάνω, εσείς βγάλτε το φίδι από την τρύπα".

Ακούμε ότι ψάχνουν να βρουν τρόπο για να τον κατηγορήσουν. Βλέπετε υπάρχει αυτός ο κατάπτυστος νόμος που παραγράφει την μίζα και την μετατρέπει σε πολιτική πράξη! Αν θέλουν, τους επιτρέπουμε να τον προσπεράσουν. Κανένας πολίτης δεν θα βρεθεί στο πλευρό του κ. Μαντέλη για να υποστηρίξει ότι το έγκλημα έχει παραγραφεί. Ακόμα όμως και αν θέλουν να γίνει πιο επίσημο, το σύνταγμα την χώρας (στην φωτογραφία) ορίζει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι, με ίσες υποχρεώσεις και ίσα δικαιώματα. Αυτό δεν αρκεί, ώστε να χαρακτηριστεί ο νόμος "αντισυνταγματικός"?

Αν οι πολιτικοί θέλουν να αποφύγουν το (επικίνδυνο) τσουβάλιασμα, να γλιτώσουν από τις αποδοκιμασίες σε κάθε τους εμφάνιση και να διαφυλάξουν το κύρος της πολιτικής και της δημοκρατίας (το προσωπικό μας είναι αδιάφορο), πρέπει να αρχίσουν να αλλάζουν στάση. Το πάρτι δεν τελείωσε μόνο για τους πολίτες, αλλά και για τους ίδιους.

Πέρα όμως από το θέμα του κ. Μαντέλη, έχω άλλο ένα σχόλιο για την κυβέρνηση. Πρόσφατα έγιναν γνωστά τα χρέη του κ. Βοσκόπουλου προς την εφορία. Η κ. Γκερέκου, μετά από αυτό, παραιτήθηκε από την υπουργική θέση, ώστε να μην προκαλείται το "κοινό περί δικαίου αίσθημα". Ωστόσο, προκύπτουν δύο ερωτήματα: α) Το "περί δικαίου αίσθημα" αφορά μόνο τους υπουργούς ή και τους βουλευτές? Γιατί έφυγε από το υπουργείο και δεν παραιτήθηκε και από βουλευτής? β) Όταν κάποιος έχει επαγγελματική συναλλαγή με το δημόσιο και θέλει να εισπράξει την αμοιβή του, οφείλει να παραδώσει φορολογική ενημερότητα, ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα. Αν χρωστάει, εκδίδεται ενημερότητα με τον όρο να παρακρατηθεί το ποσό του χρέους προς την εφορία. Γιατί λοιπόν η κ. Γκερέκου εισπράττει τις αμοιβές της κανονικά, χωρίς παρακράτηση, αφού το ΑΦΜ της είναι συνδεδεμένο με του συζύγου της?

Βέβαια ο κ. Μαντέλης και η κ. Γκερέκου δεν είναι οι μοναδικοί φταίχτες για την κατάσταση. Μακάρι να ήταν οι δικές τους "παρασπονδίες" που θα έλυναν τα προβλήματα της χώρας. Απλά, είναι οι δύο για τους οποίους πήρε το θέμα τους μεγάλη διάσταση και προσβάλλεται η κοινή λογική... Δεν θα ξαφνιαστεί κανείς (αντίθετα το περιμένουμε) να βρεθούν κι άλλοι...

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Όχι προς τους αντιπάλους της, αλλά απέναντι σε όλους εμάς που την υποστηρίξαμε και την στηρίζουμε, δικαιολογώντας την αναγκαιότητα των μέτρων. Όμως ακόμα και εμείς εξοργιζόμαστε όταν βλέπουμε ότι ορισμένες συμπεριφορές είναι παρόμοιες με αυτές που κατηγορούσαμε στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Η ηδονή ή ηδονές που προσφέρει η εξουσία είναι ισχυρά κίνητρα για να την ζητάς. Όμως όταν οι πολίτες αντιλαμβάνονται την κατάσταση, αυτή η ηδονή γίνεται πολύ εύκολα οδύνη... Γιατί με τι πρόσωπο θα εμφανιστούν οι βουλευτές (ακόμα και αυτοί που είναι πεντακάθαροι) στις επόμενες εκλογές? Τι θα έχουν να πουν? Δεν πιστεύουμε την άγνοια, δεν πιστεύουμε την παραπλάνηση τους, δεν πιστεύουμε τις καλές (όπου υπάρχουν) προθέσεις τους. Το μόνο που πιστεύουμε είναι τα γεγονότα και οι πράξεις τους και είναι οι μόνοι που πρέπει και μπορούν να καθαρίσουν το σπίτι τους... Και αυτό δεν είναι μόνο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφού ο συγκεκριμένος νόμος ήταν η μόνη αλλαγή στην οποία συμφώνησαν ΟΛΑ τα κόμματα και ΟΛΟΙ οι βουλευτές...

Ο κ. Παπανδρέου λέει ότι δεν του αρέσει να είναι αρεστός αλλά χρήσιμος. Υποστηρίζει επίσης ότι δεν ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το (...), όχι για τους άλλους, αλλά για εμάς που ήμασταν και είμαστε δίπλα του και για τον εαυτό του... Βέβαια, σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να δηλώσει παρών και ο κ. Σαμαράς. Γιατί ούτε στο δικό του κόμμα είναι όλοι αγγελούδια...

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας

Έχουμε 35 εκατομμύρια νόμους για να επιβάλλουμε δέκα εντολές.

Oliver G. Wilson, Αμερικανός ιεροκήρυκας


3 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά αυτά που υποστηρίζεις.Εκφράζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
    Αλλά θα προσθέσω το εξής :Για να μπορέσει να λειτουργήσει το άρθρο 4 καθώς και όλες οι λοιπές συνταγματικές διατάξεις μου φαίνεται πως θα πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 120 του Συντάγματος παράγραφος 4 -Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων ,που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία-
    Και βεβαίως θα σκεφθεί κάποιος οτι δέν έχει καταλυθεί με βία το Σύντάγμα για να του απαντήσω οτι η βία έχει πολλές μορφές ακόμα και αόρατες όπως επίσεις και η κατάλυση.
    Ας επαναστατίσουμε λοιπόν αλλά διορθώνοντας πρώτα τα κακώς κειμενα του αυτού μας.Ας επαναστατήσουμε κατα του προσωπικού μας βολέματος της σταυροδοσίας σε υπερπροβαλλόμενους καραγκιόζηδες.Αλλά να βγούμε μπροστά με επιχειρήματα και πρόταση λύσεων όχι απλά για να προκαλέσουμε μεγαλύτερη "αταξια" απο την ήδη υπάρχουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σφάξε με ,αγά μου, ν αγιάσω! η αλλιώς ανοικτή επιστολή στον κύριο Γ.Παπανδρέου

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Μου λες να κάνω θυσίες. Να υποστώ όλα αυτά που μου ετοιμάζεις για μένα χωρίς εμένα χωρίς διαμαρτυρία. Να δεχτώ άκριτα όλα τα ψέματα που μου λες ,από το πρωί μέχρι το βράδυ ,κι άς νιώθω κορόιδο. Τελικά είχες τα λεφτά και αν τα είχες για τι δεν τα ξόδεψες προς μία αποδεκτή και σωτηρία λύση του προβλήματος της χώρας; Αληθεύει ότι δεν τα είχε ζήτησε ο ΔΝΤ αλλά τα μαγείρεψες( καλά ή πρόχειρα ;) στην κουζίνα του σπιτιού σου; Ο Τζών Λίπσκι, Νο 2 του ΔΝΤ (πρώτος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) λέει ξεκάθαρα στην τηλεόραση του Bloomberg: Δεν επιβάλαμε εμείς τα μέτρα στην Ελλάδα!
    Σφάξε με πρασινοφρουρέ για να αγιάσω. Να αγιάσω και να γίνω άξια! Να ανέβω στους ουρανούς. Να με γιορτάζουν κάθε χρόνο. Δελεαστική πρόταση .Να θυσιαστώ , για την μάνα πατρίδα αλλά ποιος με διαβεβαιώνει ότι η θυσία μου (και κατ επέκταση όλων των μικρομεσαίων και προβληματικών αυτής της χώρας) θα πάει προς σωστή κατεύθυνση; Τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η θυσία; Που ξέρω εγώ ότι αυτά τα μέτρα δεν περιορίζονται σε εμάς; Για τι βλέπω ότι δεν αγγίζουν άλλους;
    Με καταδικάζεις να ζήσω μόνιμα με δανεικά .Δεν μου προσφέρεις καμία αναπτυξιακή δράση .Εφ όρου ζωής θα πληρώνω τόκους από τα δανεικά (με τοκογλυφικούς όρους)που πήραν άλλοι χωρίς να με ρωτήσουνε. Μέρα με την μέρα περιορίζονται τα εργασιακά μου δικαιώματα. Αυτά που είναι αποτέλεσμα τόσων αγώνων και θυσιών. Τα κεκτημένα των γυναικών καταργούνται με μία εντυπωσιακή βιασύνη. Η στενότητα μυαλού , σε κάνει να βλέπεις κοντόφθαλμα το μέλλον της χώρας . Σαν να μην σε ενδιαφέρει ,εκεί ψηλά στην Πράσινη Ανάπτυξη, ότι η Ελλάδα έχει τέτοια υψηλή υπογεννητικότητα(από το 2,4 το 1960, σε 2,18 το 1977, 1,58 το 1986, 1,31 το 2001 και 1,28 το 2005 (Ε.Σ.Υ.Ε. 2006).Προέρχεσαι από πολύτεκνη οικογένεια .Η Ελλάδα επέζησε της τουρκοκρατίας διότι τότε οι ελληνικές οικογένειες κατά 70% ήσαν πολύτεκνες. Στους πολύτεκνους αυτούς οφείλεται το ότι δεν ξεκληρίστηκε το γένος των Ελλήνων Από πολύτεκνες οικογένειες προέρχονταν όλοι οι ήρωες του 1821. Π.χ. ο Παπαφλέσσας είχε 18 αδέλφια,ο Κολοκοτρώνης 12, όπως και ο Αθ. Διάκος. Ο Σαμουήλ είχε 11 αδέλφια. Ο Καποδίστριας 8. Ο Μακρυγιάννης είχε 12 παιδιά, ο Κανάρης 7 και ο Μιαούλης 5(reporter.gr).
    Με ποια κριτήρια με καταδικάζεις να μην χαρώ την σύνταξή μου και ούτε την επικουρική; .Όλα αυτά για τα οποία δεν έχω κλέψει .Τα δικαιούμαι επειδή τα έχω προπληρώσει Με το έτσι θέλω σβήνεις τα πάντα και γράφεις στις σόλες των υποδημάτων σου όλες τις οικονομίες μου. Ακυρώνεις το παλιό ρητό Labor omnia vincit improbus=ο υπερβολικός μόχθος νικάει τα πάντα στερώντας μου, μετά από τόσους κόπους, την αξιοπρέπεια τ ων γερατειών μου.
    Αντί να πιάσεις τους πραγματικούς κλέφτες και να στείλεις στα δικαστήρια τους άρχοντες της διαφθοράς μου κουνάς απειλητικά το δάκτυλο ..Να είμαι υπάκουει ότι και να μου κάνεις .Να καθίσω να με σφάξεις. Με το πρόσχημα των τελευταίων γεγονότων (οι αναρχικοί θα μας κάψουνε όλους;)μου προτείνεις να καθίσω στα αυγά μου .Να γίνω κότα. Να μην βροντοφωνάξω στους δρόμους της Αθήνας για την αδικία που μου κάνεις. Λυπάμαι που σε απογοητεύω ή μάλλον δεν λυπάμαι καθόλου. .ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή