Σάββατο, Μαΐου 05, 2012

Ψηφίζουμε θετικά!!!

Γεια σας,
από το 1974 έως σήμερα, έχουν γίνει 13 εκλογικές αναμετρήσεις στην χώρα μας. Από αυτές, μόνο οι 3 έχουν γίνει με την εξάντληση της 4ετίας (81, 89 και 04), ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η Βουλή διαλύθηκε νωρίτερα.

Παρά την ρητή αναφορά του Συντάγματος ότι οι πρόωρες εκλογές γίνονται μόνο για λόγο "εξαιρετικής εθνικής σημασίας", οι πολιτικοί παίζοντας με τους θεσμούς "βάφτιζαν" απλά ζητήματα της πολιτικής ζωής (πχ προϋπολογισμός) ως ιδιαιτέρως σημαντικά!

Ίσως είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες καλούνται να εκλέξουν νέα κυβέρνηση για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό θέμα.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ακούσαμε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να αναφέρουν την κρισιμότητα της κατάστασης και με χαρακτηριστικό ύφος να μας εκλιπαρούν να τους στηρίξουμε για να σώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες...

Τους διαφεύγει προφανώς ότι αν ήταν τόσο άξιοι και ικανοί, όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε, θα έπρεπε να τους εκλιπαρούμε εμείς για να κάνουν την δουλειά!

Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει... Τέρμα οι προεκλογικές εκστρατείες "αφρικανικού τύπου" με σημαίες σε φορτηγάκια. Τέρμα οι συγκεντρώσεις σε τεράστιους χώρους. Τέρμα η υπερβολή και η κενολογία!

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν πλέον να προσεγγίζουν τους ψηφοφόρους με υποσχέσεις για λαγούς με πετραχήλια... Έπρεπε να έχουν συγκεκριμένες θέσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα ενημερωμένων και διστακτικών ψηφοφόρων... Και γνωρίζουν ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συγχωρέσει και να ξεχάσει!

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γνωρίζουν ότι είναι η τελευταία τους ευκαιρία να αποδείξουν ότι αλλάζουν και σοβαρεύονται, δυστυχώς όμως δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται όλα τα μέλη τους! Γνωρίζουν (ή θα έπρεπε να γνωρίζουν) ότι ακόμα και αν καταφέρουν να είναι πάλι στις 2 πρώτες θέσεις, αυτό είναι πολύ εύθραυστο και ο δρόμος στην καλύτερη περίπτωση θα είναι στρωμένος με αγκάθια!

Τα υπόλοιπα κόμματα θα έπρεπε να αναγνωρίσουν την ιστορική τους ευθύνη και ευκαιρία... Δεν το έκαναν όλα... Όσα το έκαναν, ίσως κληθούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο την επόμενη ημέρα. Είναι ίσως η πρώτη φορά που μπορούν να αποδείξουν στην πράξη ότι αποτελούν τον εναλλακτικό δρόμο, την άλλη όψη του νομίσματος. Και για αυτούς όμως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα...

Ότι και αν ψηφίσουμε αυτή την Κυριακή, πρέπει να έχουμε στο νου μας αυτό: Οι εκλογές δεν είναι απεργία, οι εκλογές δεν είναι διαμαρτυρία, οι εκλογές δεν είναι τιμωρία... Οι εκλογές είναι υποστήριξη, είναι πρόταση, είναι ελπίδα... Δεν πρέπει να ψηφίσουμε τον "αντίπαλο του Γιάννη" επειδή δεν γουστάρουμε τον Γιάννη... Πρέπει να στηρίξουμε ιδέες που μας εκφράζουν και πρόσωπα που αξίζουν να μας αντιπροσωπεύουν στην Βουλή!

Και σε όσους αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας: Οι φετινές εκλογές είναι μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα για την Νομιμοποίηση της Κάνναβης και ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου!!!

Αυτή τη φορά ας μην ψηφίσουμε για να δούμε την Ελλάδα στο χάρτη πράσινη ή μπλε... Ας ψηφίσουμε για να δούμε την Ελλάδα στο μέλλον καλύτερη!!!

Καλή ψήφο...

Γιώργος Φακίτσας

Η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που δεν χρειάζονται την πολιτική.

1 σχόλιο: