Κυριακή, Ιουνίου 07, 2009

Η επόμενη μέρα...


Γεια σας,
ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρόκειται να έχουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που θα μας γίνουν γνωστά σήμερα. Μετά από την αναζήτηση των πολιτικών για ψηφοφόρους, τα κανάλια έχουν αρχίσει την αναζήτηση τηλεθεατών. Περιμένουν πως και πως να μας ανακοινώσουν κάτι για το οποίο μας έχουν προετοιμάσει εδώ και καιρό: Την υψηλή αποχή και την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα είναι ότι με το κλείσιμο της κάλπης (ή το άνοιγμα), δεν τελειώνει μία περίοδος αλλά ξεκινά. Μία προεκλογική περίοδος που θα κάνει θόρυβο και θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε διάρκεια.

Τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν πάρει θέσεις μάχης και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τον πόλεμο.

Το θέμα είναι ότι εμείς, ως πολίτες, πρέπει να απαιτήσουμε (και να το δείξουμε) ότι θέλουμε να δούμε συγκεκριμένα πράγματα, προγράμματα και έργα. Δεν μπορεί να οδηγηθεί η πολιτική συζήτηση μόνο γύρω από σκάνδαλα και λάθη.

Το όραμα και η θέληση είναι αυτά που πρέπει να μας αποδείξουν και να αξιολογηθούν γι' αυτά...

Επίσης, θα πρέπει να αποδείξουν σοβαρότητα στην διαχείριση της ήττας ή την νίκης από την σημερινή αναμέτρηση. Το θέμα της αποχής δεν μπορεί να μην προβληματίσει κανέναν. Σε όλους τους πολιτικούς, από όλους τους πολιτικούς χώρους, θα πρέπει να είναι σημαία και άποψη το "Σεμνά και ταπεινά", που με εξαιρετική αποτυχία προώθησε το κόμμα της ΝΔ...

Ας περιμένουμε λίγες ώρες για τα αποτελέσματα και μερικές μέρες για τους "μετασεισμούς"...

Καλή τηλεθέαση απόψε...

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Γιώργος Φακίτσας

Όταν υπάρχει ανάγκη να πάρεις μια απόφαση, το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις λάθος. Το χειρότερο απ' όλα είναι να μην κάνεις τίποτα.
Θεόδωρος Ρούζβελτ, 1858-1919, Αμερικανός Πρόεδρος [1901-1909]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου