Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2009

Η Καρατζαφεροποίηση του Καραμανλή


Γεια σας,
μας ξάφνιασε ευχάριστα η διαπίστωση ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν είναι κουρασμένος και αντιδρά άμεσα, αλλά έλαβε και το σωστό μήνυμα από το αποτέλεσμα των εκλογών: Όσο εκείνος και η ΝΔ πάει προς το κέντρο, οι ψηφοφόροι πάνε προς τα δεξιά!

Η άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές, μας δείχνει ότι χορεύει σε ρυθμούς που του δίνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Εχθές κιόλας, απέλασε 55 λαθρομετανάστες προς το Πακιστάν με συνοπτικές διαδικασίες. Πολιτική της αρπαχτής και της τηλεοπτικής κάλυψης!

Στην χώρα που διαχειρίζεται τα Νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης και το βασικό πέρασμα των μεταναστών, η μεταναστευτική πολιτική είναι μηδενική. Η κυβέρνηση προσπαθεί με πυροτεχνήματα να εντυπωσιάσει, αδιαφορώντας για τα πραγματικά αποτελέσματα, επικεντρωμένη μόνο στην ψηφοθηρική πολιτική της.

Ο κ. Καρατζαφέρης, έχει το πάνω χέρι στις επαφές του με την κυβέρνηση που μέχρι τώρα τον αποκαλούσε άκρο... Με κινήσεις στρατηγικής που απέδωσαν, αυτή τη στιγμή κρατάει στα χέρια του την κυβερνητική πορεία της ΝΔ και είναι αρκετά πιθανό σύντομα να γίνει το δεκανίκι που θα κρατήσει το πρώην κόμμα του στην εξουσία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος... Με πολιτικά μπαλώματα σε κάθε θέμα, έχει καταφέρει να έχει όλα τα μέτωπα ανοιχτά και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό.

Ο πρωθυπουργός είναι δέσμιος των βαρόνων που κρύβει το κόμμα του, αδύναμος να αντιδράσει. Η πολιτική άνοδος των οικολόγων, του στέλνει το μήνυμα για την ανάγκη σοβαρής περιβαλλοντικής πολιτικής. Ο κ. Σουφλιάς όμως αρνείται έντονα να επιτρέψει κάτι τέτοιο, αφού ένα υπ. Περιβάλλοντος θα καθυστερήσει δρομολογημένα έργα. Ο κ. Παυλόπουλος, ως υπερυπουργός έχει αποτύχει, ωστόσο πολύ ύποπτα παραμένει στην θέση του. Η κ. Μπακογιάννη, απειλώντας τις ισορροπίες στην ηγεσία, έχει καταφέρει να μην την ενοχλεί κανείς.

Πως περιμένει ο πρωθυπουργός να βγει από αυτή την κατάσταση? Όλοι έχουμε την απορία και θέλουμε να δούμε τις κινήσεις του. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί ο εγκλωβισμός του κ. Καραμανλή να κρατάει την Ελλάδα πίσω...

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Γιώργος Φακίτσας

Έχεις πετύχει σαν ηγέτης, όταν οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να σε ακολουθήσουν παντού, ακόμη και από περιέργεια.
Colin Powel,γ. 1937,Αμερικανός στρατιωτικός & πολιτικός


3 σχόλια:

 1. Και εγώ Σε ευχαριστώ για την Ανάρτηση Σου,με
  την οποία ΑΠΟΛΥΤΑ συμφωνώ!Εκεί πρός το τέλος
  της,στην τελευταία παράγραφο και ιδιαίτερα η
  τελευταία πρότασή της,όχι απλά με εκφράζει
  αλλά με κάνει να ανησυχώ ιδιαίτερα,γιατί ο
  Κουρασμένος και εγκλωβισμένος πρωθυπουργός μας
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ για μας που βλέπουμε και ακούμε ακόμη,"κρατάει την Ελλάδα πίσω-επικίνδυνα-
  θα έλεγα εγώ ο προβληματισμένος,πολιτικοποιημένος και όχι
  κομματικοποιημένος ενεργός πολίτης!Δεν ελπίζω τίποτε και κυρίως μετά και την πρόσφατη οδυνηρή ΑΠΟΧΗ που μοιάζει πολύ με
  το ΚΑΝΕΝΑΣ δημοσκοπικά.Άλλο ολέθριο σφάλμα
  υπέρ του δικομματισμού,από τους συμπατριώτες μας ψηφοφόρους.Το μέλλον θα δείξει......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας και την υποστήριξή σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή