Τρίτη, Μαΐου 12, 2009

Το πρόβλημα κάτω από το χαλί



Γεια σας,
εχθές το πρωί ακούστηκε στα ραδιόφωνα η καταγγελία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλη, ότι πριν την επίσκεψη της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής στον Ασωπό, οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ είχαν ρίξει στον Ασωπό 400.000 κ.μ. νερού, με σκοπό να φαίνεται καθαρός.

Η ΕΥΔΑΠ με άμεση απάντησή της δήλωνε ότι δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο. Απλά, έτυχε δύο μέρες πριν την επίσκεψη είχαν μεταφέρει 10.000 κ.μ. νερού στον Ασωπό, λόγω υπερχείλισης που είχε προκαλέσει η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο της Βίλιζας.

Επίσης, έτυχε πάλι, λίγες ημέρες πριν να έχουν γίνει εργασίες καθαριότητας (πλύσιμο) σε αγωγούς του ενωτικού υδραγωγείου Μόρνου - Μαραθώνα. Αυτό το "καθάρισμα" στοίχισε 5.000 κ.μ. πόσιμου νερού, το οποίο έπρεπε και αυτό να παροχετευθεί στον Ασωπό.

Ο λαός λέει ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά και μάλλον έχει δίκιο. Μπορεί ο όγκος του νερού να είναι λιγότερος από όσο λέει ο κ. Παπαδημούλης, όμως εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σκάνδαλο δεν αποτελούν μόνο οι μίζες προς υπουργούς και βουλευτές. Σκάνδαλο και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό, αποτελούν και τα παιχνιδάκια των αρμοδίων για θέματα δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να μας παραπέμψει για αυτό το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σύμφωνα με απάντηση σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα διασυρμού.

Η καθαρότητα και επάρκεια του πόσιμου νερού, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, το καθαρό περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορούν να είναι διαπραγματεύσιμα. Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επισκέφτηκε την περιοχή και είδε ένα ήρεμο και καθαρό ποτάμι. Το θέμα είναι τι έγινε μετά την "εκπαιδευτική" εκδρομή.

Εν όψει ευρωεκλογών και μεγάλων εντάσεων, αυτό το θέμα θα περάσει στα ψιλά γράμματα. Ωστόσο, το πρόστιμο που θα μας δικάσει η ΕΕ θα είναι μία πραγματικότητα. Όμως η ποινή εξακολουθεί να είναι αδιάφορη, μπροστά στην οικολογική καταστροφή και στην υγεία των πολιτών...

Πρέπει να μάθουμε να βάζουμε το πρόβλημα πάνω στο τραπέζι και όχι κάτω από το χαλί. Μόνο έτσι θα λυθεί...

Πρέπει το θέμα να παραμείνει ανοιχτό.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Γιώργος Φακίτσας

Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα Οι ιδιοφυΐες τα προλαμβάνουν.
Αλβέρτος Αϊνστάιν, 1879-1955, Γερμανοεβραίος Φυσικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου