Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

Τα λάθη του χτες, οδηγός για το αύριο!!!


Χαίρε Ελλάδα, οι άχρηστοι σε κυβερνούν

Γεια σας,
αισθάνεστε καλά??? Είστε χαρούμενοι??? Το νέο μουσείο της Ακρόπολης θα λειτουργήσει από μέρα σε μέρα και θα είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε πίσω τα μάρμαρα που οι Άγγλοι μας έκλεψαν πριν πολλά χρόνια, που είχαμε κακές κυβερνήσεις και δεν μπόρεσαν να τα διασφαλίσουν...

Γιατί αν κάποιος επιχειρούσε κάτι τέτοιο σήμερα, σίγουρα θα έτρωγε τα μούτρα του, πέφτοντας πάνω στην οργανωμένη πολιτεία και το ισχυρό κράτος. Θεσμοί και όργανα της κυβέρνησης λειτουργούν υποδειγματικά και θα ήμασταν αχάριστοι να πούμε οτιδήποτε άλλο...

Ο αρμόδιος υπουργός για την ασφάλεια των πολιτών, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε την ανανέωση στον πολιτικό βίο, θεώρησε ότι ανανεώθηκε και ο λαός και τώρα είναι υπεύθυνος και με περιβαλλοντική συνείδηση. Δεν ήξερε ότι είμαστε συνεχώς οι ίδιοι γύφτοι που αντί να πετάξουμε τον καναπέ μας στην χωματερή, τον αφήνουμε στο δάσος. Δεν φαντάστηκε ότι θεωρούμε ανακύκλωση να αφήνουμε τα μπουκάλια στο χώμα, περιμένοντας να λιώσουν!

Ο κ. Μαρκογιαννάκης λοιπόν, θεωρώντας ότι οι πολίτες είναι υπεύθυνοι, θέλησε να ανταποδώσει την υπευθυνότητα, κάνοντας κάτι καλό για την οικονομία του κράτους. Δεν παράγγειλε νωρίτερα τα μισθωμένα ελικόπτερα, για να μην πληρώνουμε χωρίς λόγο. Άλλωστε τα καθαρά δάση και οι βροχές του Μαΐου θα βοηθούσαν στην πυροπροστασία!!!

Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ! Είστε άξιος και μην ακούτε όλα αυτά τα παπαγαλάκια που λένε ότι δεν πράξατε σωστά...

Στο ίδιο υπουργείο με τον κ. Μαρκογιαννάκη και πολιτικός προϊστάμενός του, είναι ο κ. Παυλόπουλος. Αδυνατώ να καταλάβω ποιος από τους δύο είναι πιο παραγωγικός και ικανός. Ο κ. Παυλόπουλος, ως υπερυπουργός, διαχειρίζεται ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο με θέματα που ξεκινούν από την τοπική αυτοδιοίκηση και φτάνουν στην πυροπροστασία και την αστυνομία.

Το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα, με την δολοφονία ενός αστυνομικού εν υπηρεσία, έρχεται να φωτίσει ξανά το θέμα της οργάνωσης της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής. Πολλούς μήνες ακούμε για την ελλειπή εκπαίδευση των αστυνομικών αλλά και την απαξίωση της αντιτρομοκρατικής. Ωστόσο, καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν γίνεται κανένα βήμα για την βελτίωση, εκτός από τηλεοπτικές εξαγγελίες.

Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα αποτυχιών, ανασφάλειας και τρομοκρατίας, η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να γίνεται πιο έντονη. Οι ακάλυπτες επιταγές έχουν αυξηθεί κατά 228% και ο εμπορικός και επιχειρηματικός τομέας παραμιλάει.

Δυστυχώς η κατάσταση στην χώρα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση της ζωής των πολιτών. Όλοι προσπαθούν να κρατήσουν την καρέκλα τους όσο περισσότερο μπορούν.

Απόδειξη αυτής της προσπάθειας, είναι η κίνηση του βουλευτή Αργολίδος, κ. Μανώλη. Με επιστολή που φέρεται να έστειλε στον πρωθυπουργό, κατά τα πρότυπα του κ. Ρουσόπουλου, δηλώνει ότι θα παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα στον Σεπτέμβριο και δεν θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ στις προσεχείς εκλογές.

Είναι δυνατόν οι βουλευτές να μιλάνε με τον πρωθυπουργό μέσω επιστολών για κάτι που θα γίνει στο μέλλον! Ο κ. Μανώλης λέει ότι θα φύγει σε μερικούς μήνες, ο κ. Ρουσόπουλος ότι δεν θα είναι υποψήφιος μετά από 3 χρόνια που -θεωρητικά- θα είναι οι εκλογές... Τι προσπαθούν να κάνουν? Να αποδείξουν ότι παίρνουν την πολιτική ευθύνη???

Η κυβέρνηση υπάρχει για να λύνει τα τρέχοντα προβλήματα. Η ΝΔ από την απογραφή έως την παραίτηση Μανώλη, ασκεί πολιτική κάνοντας έλεγχο στο παρελθόν και εξαγγέλλοντας μέτρα για το μέλλον. Το παρελθόν παραμένει παρελθόν και το μέλλον συνεχώς αναβάλλεται!

Η ΝΔ λειτουργεί στο παρόν, κοιτώντας το παρελθόν και καταστρέφοντας το μέλλον, σε περιβαλλοντικό, οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό τομέα. Είναι αδύνατον μετά από τόσες αποτυχίες να ελπίζουμε έστω και σε μία μικρή επιτυχία από τους ίδιους... Είτε είναι ατυχία, είτε είναι ανικανότητα, έχουν γίνει επικίνδυνα άεργοι!!!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Γιώργος Φακίτσας

Να περιμένεις το καλύτερο. Να είσαι έτοιμος για το χειρότερο. Να αξιοποιείς ό,τι προκύπτει.
Zig Ziglar, γ. 1926, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας




1 σχόλιο:

  1. Τελικά αποδεικνύεται ότι είναι καλύτεροι στην αντιπολίτευση, παρά στην κυβέρνηση.

    Γιατί η αντιπολίτευση συγχωρεί τη ραθυμία και την οκνηρία. Χρειάζεται απλώς να σχολιάζεις τι κάνει ο άλλος.

    Ενώ η διακυβέρνηση απαιτεί όραμα, δράση, σχέδιο, τεκμηρίωση, προτάσεις, διαβούλευση, συναπόφαση και πολλές άλλες άγνωστες λέξεις και έννοιες στον σημερινό πρωθυπουργό και την παρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή