Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2009

Όταν τελειώνει ο πολιτικός λόγος αρχίζει το δημόσιο μαστίγωμα?

Γεια σας,

είδατε σήμερα στις ειδήσεις για τον Ιάπωνα υπουργό οικονομικών που κοιμήθηκε στην σύνοδο των G7? Γύρισε στην παρτίδα του, ζήτησε ΔΗΜΌΣΙΑ συγγνώμη που έκανε την χώρα του ρεζίλι, υπέβαλε την παραίτησή του και την έκαναν δεκτή!

Πόσα θα μπορούσε να διδάξει αυτό το περιστατικό τους δικούς μας πολιτικούς!!! Θα μπορούσαν π.χ. να παραδέχονται το λάθος τους, να παραιτούνται και να το εννοούν

Ο κ. Βουλγαράκης μου ήταν πολύ συμπαθής. Είχε κάποιο επίπεδο και το έδειχνε. Δεν συμφωνούσα με τις ιδέες του ή τους χειρισμούς του πάντα, όμως μπορώ να πω ότι μου δημιουργούσε ένα σεβασμό.

Δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να ασχοληθώ για την θέση του στο θέμα του Βατοπεδίου. Είναι βέβαια πολλά μέλη της οικογένειάς του αναμεμιγμένα, έτσι φεύγει από το ενδεχόμενο της σύμπτωσης. Όμως δεν θέλω να κρίνω ή να κατακρίνω.

Θέλω όμως να σταθώ στην τελευταία του δήλωση στο MEGA. Αν δεν το ακούσατε, είπε: "Αν μου ζητήσει ο Καραμανλής να αυτο-μαστιγωθώ στο Σύνταγμα, για το καλό της παράταξης, θα το κάνω". Τι ήταν αυτό? Δεν ήθελα να το πιστέψω ότι ένας πολιτικός είπε τέτοια κουβέντα.

Από όποια μεριά και αν το δει κανείς, είναι ένα πολύ άστοχο σχόλιο! Έχουν φτάσει οι πολιτικοί μας σήμερα σε σημείο που για να πείσουν, πρέπει να λένε τέτοιες εκφράσεις?

Τι ήθελε να πει ο κ. Βουλγαράκης? Ότι είναι πιστός στον πρωθυπουργό? Και γιατί το είπε με αυτό το τρόπο δημόσια? Δεν μπορούσε να πει απλά ότι θα κάνει ότι του ζητήσει ο Καραμανλής?

Ήθελε να δείξει ότι είναι φανατικός νεοδημοκράτης για να πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους της ΝΔ? Είναι άραγε τόσο σαδιστές οι ψηφοφόροι τους, που τους αρέσει το θέαμα ενός υπουργού -πρώην- να μαστιγώνεται στο Σύνταγμα?

Θέλει να εξιλεωθεί από κάτι? Θέλει να εκφράσει την μετάνοιά του με αυτό το τρόπο? Οι Χριστιανοί της Ταϋλάνδης δεν είναι που τραβάνε τα πάθη του Ιησού? Τι σχέση έχει μαζί τους?

Είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση να ακούς νέους σε ηλικία πολιτικούς να λένε τέτοιες εκφράσεις. Έχει στερέψει πάρα πολύ ο πολιτικός λόγος στην χώρα μας. Και είναι ιδιαίτερα λυπηρό να ακούς τέτοια λόγια στην χώρα που έχουν εκφραστεί ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Περικλής και ένα σορό άλλοι φιλόσοφοι...

Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Βουλγαράκη την απάντηση του πρωθυπουργού, όταν ο κ. Παπανδρέου ζήτησε εκλογές. Είπε: "Προσέχετε τι ζητάτε"!!!

Προσέξτε κ. Βουλγαράκη! Όχι μόνο γιατί μας απογοητεύετε, αλλά επειδή υπάρχει περίπτωση να το ζητήσει ο πρωθυπουργός! Ξέρετε εκτός από εσάς που θέλετε να σώσετε τον εαυτό σας, είναι και ο κ. Καραμανλής που θέλει να παραμείνει και να ξανα - εκλεγεί πρωθυπουργός (όπως προέβλεψε και ο κ. Σαμαράς)!

Πάντως αν κουραστείτε από το μαστίγωμα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξουν πολλοί εθελοντές για να σας ξεκουράσουν. Και όχι μόνο εσάς...



2 σχόλια:

  1. Εχουν ακούσει οι πολιτικοί ότι οι ηθοποιοι τα κονομάνε και το έχουν ρίξει στην υποκριτική
    ρε μηπως ειναι αυτοί οι μασκοφόροι τελικά?
    Ερώτηση κάνω
    εεε ξυπνήστε βουλγαράκιδες κτλπ
    το χόρτο στο χωριό το ταίζουμε στα ζώα
    δεν το τρώμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή