Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2009

Ο τουρισμός της... κυβέρνησης

Γεια σας,
αυτές τις ημέρες διεξάγεται στο Βερολίνο η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού. Είναι η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση τουρισμού παγκοσμίως και όλες οι χώρες συμμετέχουν, προωθώντας τον τουρισμό τους και ελπίζοντας σε αύξηση του τουρισμού τους.
Στην Ελλάδα περιμένουμε μείωση του τουρισμού κατά 30%. Την ίδια στιγμή στην Τουρκία και την Κύπρο, η πρόβλεψη είναι 0% και 10% αντίστοιχα. Γιατί κύριε Μαρκόπουλε?
Εχθές, ο κ. Μαρκόπουλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της έκθεσης. Εκτός των άλλων είπε τα παρακάτω:

  • Συζητάει η κυβέρνηση την μείωση των φόρων αεροδρομίων, ώστε να μειωθεί το κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες και να μην μειωθεί η άφιξη αεροπλάνων στα Ελληνικά αεροδρόμια. Η απόφαση θα βγει ΜΕΤΑ τις 15 Μαΐου Για ποιο έτος είναι αυτό το μέτρο?
  • Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου, σχετικά με τα επεισόδια του Δεκεμβρίου, απάντησε ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Σήμερα, μία μόνο μέρα μετά, καταστράφηκαν αυτοκίνητα και καταστήματα από κουκουλοφόρους στο Κολωνάκι. Κύριε υπουργέ, καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε... Το state department, εξέδωσε οδηγία. Δεν λέει "μην πάτε στην Ελλάδα", λέει "αν πάτε στην Ελλάδα, μην κυκλοφορείτε". Μας κοροϊδεύουν στα ίσια...
  • Είπε ότι είναι αισιόδοξος γιατί θα υπάρξει αύξηση των πακέτων all inclusive. Ξέρει άραγε τι σημαίνει? Γιατί αν δεν το ξέρει, αυτό είναι αρνητικό και όχι θετικό. Οι τουρίστες μένουν στο ξενοδοχείο και δεν ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ εκτός. Το πακέτο μάλιστα, το έχουν κλείσει σε πολύ χαμηλή τιμή.
Θα μάθουν ποτέ στην κυβέρνηση να λαμβάνουν τα μέτρα όταν πρέπει και με την ταχύτητα που πρέπει? Θα καταλάβουν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι θαρραλέα?

Θα μπορούσαν να μειώσουν τον ΦΠΑ για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Πριν βιαστείτε να με πείτε τρελό, σκεφτείτε: Είναι καλύτερα να έχουμε την ίδια φορολογία με μειωμένο τουρισμό ή να έχουμε χαμηλότερο φόρο με αυξημένο τουρισμό? Ποιο θα φέρει περισσότερα έσοδα στο κράτος? Ποιο θα δώσει την ανάσα ζωής στις τουριστικές επιχειρήσεις?

Κύριοι αν δεν μπορείτε, δώστε την κυβέρνηση στον κ. Βγενόπουλο... Θα κάνει περισσότερα από εσάς... Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι προσπάθειές σας δεν είναι αποτελεσματικές, είναι ότι δεν προσπαθείτε...

Περαστικά μας...


Αν αναλάβεις κάποια θέση που ξεπερνά τις δυνάμεις σου, και θα ρεζιλευτείς, και θα παραλείψεις να κάνεις αυτό που μπορείς.
Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ, Στωικός Φιλόσοφος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου