Τρίτη, Μαρτίου 17, 2009

Αυτή την αμαρτία ποιός θα την πληρώσει?

H προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη είναι βασική υποχρέωση του κράτους. Στη νέα εποχή με την έξαρση που παρουσιάζει η διεθνής τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, η λαθρομετανάστευση, η διακίνηση ναρκωτικών, το ξέπλυμα χρήματος, οι υποχρεώσεις των Αστυνομιών αυξάνονται. Oι οργανωμένες πολιτείες αναγκάζονται να αναπτύξουν νέες πολιτικές, ώστε οι Αστυνομικές Υπηρεσίες να εκπληρώνουν την αποστολή τους χωρίς να εκτρέπονται από τον σκοπό τους, χωρίς να βλάπτουν τις ελευθερίες των πολιτών.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη χάραξης μιας πιο ορθολογικής αντιεγκληματικής πολιτικής. O καθένας μας θα πρέπει να συνεισφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση από το πόστο του και σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Όλοι μαζί- Πολιτεία, Σώματα Ασφαλείας, Επιστήμη, Μέσα Ενημέρωσης θα πρέπει να συνεργαστούμε αρμονικά για την επίτευξη του κοινού μας στόχου:

Μια καλύτερη Ελλάδα με ασφάλεια για όλους τους Έλληνες.

Γεια σας,

το παραπάνω κείμενο είναι η εισαγωγική παράγραφος, στο πρόγραμμα της ΝΔ για την δημόσια τάξη. Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, αυτά είναι λόγια της σημερινής κυβέρνησης. Με αυτά μας έπεισε.

Το πρόγραμμα που κατέθεσε η ΝΔ το 2004 και το οποίο έχουν το θράσος να εξακολουθούν να το έχουν διαθέσιμο στην ιστοσελίδα τους. Αν το διαβάσετε, θα σας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το έγραψαν σήμερα, σαν να ήταν στην θέση της αντιπολίτευσης.

Πέρασαν πέντε χρόνια!!! Να δεχθώ ότι παρέλαβαν χάος, ελλείμματα και ότι χειρότερο μπορούσε να αφήσει το κακό ΠΑΣΟΚ πίσω του. Τι έκαναν??? Βαρεθήκαμε να ακούμε ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι! Αν ρίξουν μία ματιά στο δικό τους πρόγραμμα, θα διαπιστώσουν ότι είμαστε σε πολύ πιο άσχημη θέση από αυτήν που περιέγραφαν. Και το θέμα δεν είναι μόνο στην ασφάλεια και δημόσια τάξη.

Η οικονομία, η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια, η κοινωνική πολιτική αλλά και η εξωτερική πολιτική τρεκλίζουν και παραπαίουν.

Στο θέμα της ασφάλειας, η αποτυχία της κυβέρνησης εκτός από καθολική είναι και εμφανής. Η Ελληνική Αστυνομία από το 2004 και μετά αποδιοργανώνεται συνεχώς.

Δεν γνωρίζω τους υπηρεσιακούς λόγους που γίνεται αυτό. Είναι εσωτερικό θέμα και σίγουρα δεν μπορεί να είναι γνωστό στον καθένα. Ωστόσο, η πολιτική ευθύνη της κατάστασης είναι εμφανής.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή, η ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών προσπαθούσε να αποδείξει ότι κάνει κάτι και ότι προσπαθεί. Τα γεγονότα όμως δεν τους έκαναν την χάρη. Μία χούφτα άνθρωποι, κατέστρεψαν εκατομμύρια σε λίγα λεπτά και η αστυνομία λίγα μέτρα πιο πέρα δεν πήρε χαμπάρι.

Κύριε υπουργέ, μας είπατε ότι θα αυξηθούν οι αστυνομικοί στους δρόμους. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να μας πείσετε ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί θα κάνουν και περισσότερη δουλειά. Γιατί αν γεμίσετε την Αθήνα με αστυνομικούς αλλά η εντολές που τους δίνετε είναι να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας, τότε μόνο συνωστισμό δημιουργείτε.

Θέλουμε αστυνομία που θα δουλεύει Αστυνομία που θα σέβεται τον πολίτη και θα τον προστατεύει από αναρχικούς, κουκουλοφόρους ή όποιους άλλους απειλούν την δημόσια ασφάλεια.

Οι αστυνομικοί είναι πολίτες σαν εμάς. Έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης σε ένα μηχανισμό που έχει σκουριάσει. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες, είδαμε δύο υποθέσεις, στις οποίες την πιο γρήγορη αντίδραση την είχαν αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας!

Πρέπει να αλλάξει η αστυνομία. Όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αλλάξει πρώτα η πολιτική ηγεσία. Ο κ. Παυλόπουλος δοκιμάστηκε και δεν είναι ικανός. Ή θα πρέπει πάλι να χωρίσουν τα δύο υπουργεία (αν δεν για κάποιο άγνωστο λόγο ο κ. Παυλόπουλος ΠΡΕΠΕΙ να είναι υπουργός), ή θα πρέπει να λάβουν μέτρα.

Η συναίνεση που ζήτησε ο κ. Μαρκογιαννάκης αυτή την φορά, την περάσαμε με αδιαφορία, γιατί μόνο τα γέλια θα μπορούσε να προκαλέσει..

Ο κ. Καραμανλής έχει στελέχη που μπορεί να αξιοποιήσει για θέσεις που σήμερα έχει ανθρώπους που δεν αποδίδουν. Το θέμα είναι να μην αντιληφθεί και πάλι την σοβαρότητα της υπόθεσης όταν θα είναι πολύ αργά.

Ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας

Να ζεις με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν τα παιδιά σου σκέφτονται για δικαιοσύνη, φροντίδα και ακεραιότητα, να σκέφτονται εσένα.
H. Jackson Brown, Jr.,Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου