Πέμπτη, Απριλίου 23, 2009

Ο Παυλίδης, ο Καρατζαφέρης και ο Καραμανλής

Γεια σας,
αν παρακολουθήσει κανείς την κυβέρνηση, θα μπορέσει να προσέξει ότι όσες κινήσεις, προσπάθειες και ελιγμούς αν κάνουν, τίποτα δεν αποδίδει αυτό που θέλουν.

Προσπάθησαν να απαντήσουν στην υπόθεση του κ. Παυλίδη φέρνοντας στην επικαιρότητα το σκάνδαλο της Siemens. Ήθελαν να πλήξουν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, όμως κατάφεραν να αποκαλύψουν και άλλες δικές τους ατασθαλίες

Το ΠΑΣΟΚ, σαν έτοιμο από καιρό, είχε το κουράγιο αλλά και την δυνατότητα να παραδεχτεί πως "μάτωσε" από την υπόθεση. Ζήτησαν πρώτοι την προανακριτική αποκτώντας το πάνω χέρι. Η ΝΔ αδυνατεί να βρει μία πορεία για όλα τα ανοιχτά μέτωπα, Βατοπέδι, Siemens, Παυλίδης, υποκλοπές κλπ. Δείχνουν να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα την θέση τους.

Ο πρωθυπουργός, θέλοντας να διατηρήσει το μόνο θετικό του αποτέλεσμα στις δημοσκοπήσεις, ξέφυγε στην Κύπρο, από όπου κάνει γενικές δηλώσεις για το Κυπριακό, την συνεργασία και την ανάπτυξη. Αφού κατάφερε να λύσει όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα, αφού έβαλε τάξη στα οικονομικά και τακτοποίησε την ασφάλεια των πολιτών, αποφάσισε ότι είναι καιρός να λύσει το Κυπριακό.

Με την απουσία του έδωσε αέρα στους κυρίους Παυλίδη και Καρατζαφέρη να χτυπάνε παλαμάκια για να χορεύει το κόμμα του.

Ο κ. Παυλίδης τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και κάνει πολλές καρέκλες να τρίζουν. Ροκανίζει τα πόδια της κυβέρνησης και το κάνει προκλητικά. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Γνωρίζει ότι στις επόμενες εκλογές η υποψηφιότητά του είναι καταδικασμένη και τα παίζει όλα για όλα.

Η Νέα Δημοκρατία, αδύναμη να αντιδράσει στις κινήσεις του κ. Παυλίδη έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο δηλώσεων σε κάθε επίπεδο, όπου τον παρακαλούν σχεδόν να τους διευκολύνει και να δώσει λίγο χρόνο ακόμα στην κυβέρνηση.

Ανάμεσα στην απόφαση του κ. Παυλίδη να ζορίσει την κυβέρνηση και στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να διατηρήσει την εξουσία, εμφανίζεται ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παίζει έξυπνα και δείχνει να το διασκεδάζει. Γιατί να μην το κάνει άλλωστε. Έχοντας κοινοβουλευτική ομάδα 10 βουλευτών, μπορεί να είναι η σωτηρία του κ. Καραμανλή. Οι 10 βουλευτές του κ. Καρατζαφέρη μπορούν να δώσουν στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να κυβερνήσει με άνεση, ακόμα και να εξαντλήσει την τετραετία.

Ο κ. Καρατζαφέρης όμως, δεν πρόκειται να δώσει στήριγμα στην ΝΔ χωρίς ανταλλάγματα. Αρχικά η απομάκρυνσή του από το κόμμα, έπειτα οι δηλώσεις περί άκρων και η στάση του πρωθυπουργού, δεν είναι ευνοϊκό έδαφος διαλόγου για την ΝΔ. Αυτό αποδεικνύει η στάση του κ. Καρατζαφέρη τις τελευταίες ημέρες.

Αρχικά είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει την παραπομπή του κ. Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο. Ξαφνικά, αποφασίζει να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής και σήμερα δηλώνει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση αλλά με τον όρο να μείνει η Βουλή ανοιχτή έως την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εμφανίζεται λοιπόν και ως στήριγμα της κυβέρνησης αλλά και ως υποστηρικτής της διαφάνειας.

Το μπαλάκι τώρα βρίσκεται στον πρωθυπουργό. Ή θα πάει σε εκλογές ή θα απλώσει το χέρι στον κ. Καρατζαφέρη.

Με την πρώτη επιλογή, θα έχει παραμείνει σταθερός στην άποψή του περί άκρων αλλά θα χάσει την αξιοπιστία του σχετικά με την διαφάνεια, καθώς το επίμαχο σκάνδαλο θα παραγραφεί.

Ακολουθώντας την δεύτερη οδό, θα καταφέρει να υποστηρίξει την θέση του περί διαφάνειας, καθώς θα αποδοθούν ευθύνες, όμως θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να δεχτεί τους όρους του ΛΑΟΣ.

Όπως και να έχει το θέμα, από την υπόθεση ο μόνος χαμένος θα είναι ο κ. Καραμανλής. Ο κ. Παυλίδης φαίνεται πως έχει κλείσει την πολιτική του καριέρα και πολεμάει μόνο με τον χρόνο. Το ΛΑΟΣ, θα βγει ενισχυμένο καθώς ή θα συγκυβερνήσει με την ΝΔ και θα απαιτήσει την συγγνώμη της ή θα θριαμβεύσει ως το κόμμα που ενισχύει και απαιτεί την διαφάνεια.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι Δεξιά κόμματα πάντα ενισχύονται όταν ο λαός αισθάνεται ανασφάλεια ή όταν αντιμετωπίζει έντονη οικονομική ύφεση. Αυτή την στιγμή συμβαίνουν και τα δύο...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Γιώργος Φακίτσας

Μην αποφεύγεις πάντα τις κακοτοπιές. Μερικές φορές είναι απαραίτητες για να αναδείξουν έναν ηγέτη.
Ντόναλντ Ράμσφελντ,Αμερικανός υπουργός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου