Σάββατο, Απριλίου 11, 2009

Λόγια του αέρα...

Γειά σας,
η κατάσταση της ελληνικής πολιτικής σκηνής, είναι αποτέλεσμα των πράξεων των πολιτικών μας διαχρονικά.

Ποιός από εμάς, δεν μπορεί να διακρίνει ότι η σημερινή κατάσταση της πολιτικής στην Ελλάδα, είναι ίσως στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της.

Με σκάνδαλα να ξεπηδούν σαν μανιτάρια, με ανύπαρκτη πολιτική της χώρας σε θέματα παιδείας, υγείας, εξωτερικών και οικονομικών, με την εγκληματικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο και με έντονη οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια, οι βουλευτές και υπουργοί μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι παράγουν έργο για να πάει η χώρα μπροστά.

Εχθές, σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Τραγάκης προσπαθούσε να μας πείσει ότι όλα πάνε καλά. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Η κυβέρνηση παράγει έργο, αλλά το λάθος μας είναι ότι δεν το επιοινωνούμε σωστά"!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, η παραπάνω φράση διατυπώθηκε δημόσια από μέλος της κυβέρνησης. Η παραπάνω τοποθέτηση του κ. Τραγάκη, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είτε μας θεωρούν ηλίθιους και ανενημέρωτους, είτε εκείνοι έχουν χάσει την λογική τους και είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Σήμερα ο πρωθυπουργός από την Πέλλα, όπου περιοδεύει, είπε ξανά ότι προτιμάει να είναι χρήσιμος και όχι ευχάριστος. Ας μας εξηγήσει την χρησιμότητά του. Για να είναι χρήσιμος κάποιος πρέπει να είναι και παρών εκεί που είναι απαραίτητο.

Μίλησε επίσης εναντίον του κ. Παρανδρέου, κατηγορόντας τον επειδή ασκεί αντιπολίτευση. Έχει ενοχληθεί προφανώς ο κ. Καραμανλής επείδη τον αναγκάζουν να δείξει ότι εργάζεται και να βγει λίγο από την Αθήνα.

Απορώ, πως είναι δυνατόν να παράγεται τόσο έργο από την κυβέρνηση και όλοι οι πολίτες να είναι τόσο ανίκανοι να το δουν και να το αισθανθούν.

Ορισμένες φορές, αναρωτιέμαι πραγματικά αν η λέξη βουλευτής προέρχεται από την βούληση ή από την βουλιμία. Η διαφορά τους είναι έντονη για να την αναγνωρίσει οποιοσδήποτε γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα, όμως η ομοιότητά τους είναι αρκετή για να μπερδέψει όποιον παρακολουθεί την Ελληνική πολιτική σκηνή.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Γιώργος Φακίτσας

Η Ομιλία είναι βολικά τοποθετημένη στη μέση, κάπου ανάμεσα στη σκέψη και στη δράση, από όπου συχνά υποκαθιστά και τις δύο.
John Andrew Holmes, 1773-1843, Αμερικανός πολιτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου