Παρασκευή, Μαΐου 01, 2009

Όλα για την εικόνα


Γεια σας,
παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ και ειδικά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ε. Αντώναρου, σχετικά με την ομιλία του κ. Παπανδρέου στο London School of Economics.

Δυσκολεύομαι να βρω έναν σωστό και εύστοχο χαρακτηρισμό για αυτές τις δηλώσεις και πραγματικά απορώ αν γνωρίζουν τι συμβαίνει και αν ζουν σε αυτή τη χώρα.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή... Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε μία ομιλία στο LSE (ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια διεθνώς), με θέμα: "Προοδευτική διακυβέρνηση, η Ελλάδα και η νέα διεθνής τάξη". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Hellenic Observatory, που μελετά την σύγχρονη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ιστορία της Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε τις απόψεις του σχετικά με την πολιτική σκηνή της Ελλάδας και τις κυβερνητικές κινήσεις. Όπως είναι φυσικό, καταδίκασε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε έμφαση στην δυσαρέσκεια των πολιτών και ειδικά των νέων.

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να τον κατηγορήσουν για δυσφήμιση την χώρας μας στο εξωτερικό. Τον κατηγόρησαν ότι μείωσε την διεθνή εικόνα της χώρας, αμφισβήτησε την οικονομική και αναπτυξιακή πορεία, καθώς και την σταθερότητα του πολιτικού μας συστήματος...

Τα στελέχη της ΝΔ, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να "χτυπήσουν" προσωπικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και να ανακόψουν την άνοδο του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, οι βιαστικές κινήσεις, σχεδόν πάντα, δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Τον κατηγόρησε η κυβέρνηση, επειδή έκανε αυτό που πρέπει να κάνει: Να ασκεί αντιπολίτευση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το αστείο της υπόθεσης. Ο διοργανωτής του συνεδρίου, όπως ανέφερα παραπάνω, ήταν μία οργάνωση που ασχολείται με την Ελλάδα. Εκείνοι δεν ξέρουν τι συμβαίνει και περίμεναν τον κ. Παπανδρέου να τους ενημερώσει? Άλλωστε, τα περισσότερα μέλη είναι Έλληνες φοιτητές.

Επίσης, η πορεία της χώρας μας δεν σχολιάζεται μόνο από τον κ. Παπανδρέου. Τα ιστολόγια, τα πολιτικά sites, οι Διεθνείς οργανισμοί και οι ειδήσεις, δεν περίμεναν κανέναν πολιτικό αρχηγό, για να ασκήσουν την κριτική τους στην κυβέρνηση και οι απόψεις αυτές να ταξιδέψουν σε όλη τη γη.

Αλλά ακόμα και αν ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε τις σχετικές δηλώσεις, η χώρα μας δυσφημείται από την κυβέρνηση και όχι από την αντιπολίτευση. Θέλετε να θυμηθούμε μερικά κατορθώματα της κυβέρνησης, που δυσφημούν την χώρα διεθνώς? Ορίστε:
  1. Η ΝΔ, αμέσως μετά την εκλογή της διενήργησε την περίφημη απογραφή και παρουσίασε την χώρα ως αφερέγγυα οικονομικά. Κατάφερε να θέσει την οικονομία υπό την επιτήρηση της ΕΕ, ώστε να κερδίσει άλλοθι για την ανικανότητα και τις μελλοντικές τις αποτυχίες.
  2. Η νέα επιτήρηση που πλησιάζει, εξακολουθεί να εμφανίζει την γύμνια της οικονομικής διαχείρισης. Οι προβλέψεις της Κομισιόν, που δημοσιεύτηκαν σήμερα, είναι ιδιαίτερα αρνητικές για την χώρα και σίγουρα θα δημιουργήσουν έντονα προβλήματα στην κυβέρνηση.
  3. Τα υψηλά επιτόκια και ο συνεχόμενος δανεισμός, που έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις, είναι ισχυρό χτύπημα για την πορεία της χώρας στον οικονομικό τομέα.
  4. Τα επεισόδια του Δεκεμβρίου, η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας και οι δραπέτευση του Παλαιοκώστα, κατείχαν τις πρώτες θέσεις των ειδήσεων σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
  5. Η πρόοδος της Ελλάδας στα θέματα περιβάλλοντος, έχει κατηγορηθεί συχνά από την ΕΕ και τα πρόστιμα είναι συνεχή.
  6. Οι αποκαλύψεις σκανδάλων, με την συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αξιοπιστία των πολιτικών μας, κατά τις διεθνείς συζητήσεις και διαδικασίες.
  7. Η πρόσφατη επιστροφή φρούτων από την Ρωσία, λόγω υψηλής συγκέντρωσης φυτοφαρμάκων, αποτελεί πλήγμα στην εικόνα μας, την αγροτική μας πολιτική αλλά την αύξηση των εξαγωγών, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.
  8. Τέλος, τα μικρά καθημερινά προβλήματα των πολιτών, δεν είναι άγνωστα στο εξωτερικό. Η γραφειοκρατία, ο χρηματισμός δημοσίων λειτουργών, η διαφθορά στις δημόσιες υπηρεσίες, ο τομέας υγείας, τουρισμού και ανάπτυξης, αλλά ακόμα και η ποιότητα των υποδομών μας (δρόμοι, νοσοκομεία, αεροδρόμια, κ.α.), προκαλούν τα σχόλια και την ειρωνεία όσων γνωρίζουν ή έχουν επισκεφθεί την χώρα.
Προφανώς, πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς στα στελέχη της ΝΔ, ότι εκείνοι είναι στην κυβέρνηση. Μάλλον έχουν συνηθίσει να ασκούν κριτική από την θέση της αντιπολίτευσης, μετά από τόσα χρόνια σε αυτή τη θέση.

Η κριτική δεν πρέπει να τους ενοχλεί αλλά να τους προκαλεί και να βελτιώνει την απόδοσή τους. Όσο για την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, εκείνοι είναι που την διαχειρίζονται..

Κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δυσφήμιση της χώρας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν την ένταση των δηλώσεών του. Η ομιλία του κ. Παπανδρέου στο LSE, θα περνούσε σχεδόν απαρατήρητη, καθώς δεν είπε κάτι που δεν λέει και εντός της χώρας. Κατάφεραν βέβαια να μας θυμίσουν ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πολύ πιο ενεργός σε διεθνές επίπεδο από τον πρωθυπουργό. Δεν είναι και λίγο όταν κάποιος πολιτικός καλείται από ένα τόσο αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο. Και αφού μας το θύμισαν: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο κ. Καραμανλής έκανε μία ανάλογη εμφάνιση?

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας


Κάπου-κάπου πρέπει να κάνουμε κάτι για να ξεκουραζόμαστε από το να μην κάνουμε τίποτα.
Jean Cocteau,1889-1963,Γάλλος καλλιτέχνης


7 σχόλια:

  1. Φίλε μου Γιώργο Μπορώ να πώ ότι η ομιλία του κ. Παπανδρέου αν και δεν του έχω καμμιά εκτίμηση, ηταν ευστοχη. Και για να πώ την αλήθεια έκανε σωστή αντιπολίτευση στην εν λόγω ομιλία ως όφειλε. Φυσικά χρόνια τώρα η αντιπολίτευση που ασκούσε ήταν ανυπαρκτη γι αυτο και αμφισβητήθηκε αρχικά από πολλά στελέχη του κομματός του.
    Η απαρίθμηση από μέρους σου των σκανδάλων και των προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
    Ομως μπορώ κι εγω (αν και δεν έχω σκοπό) να σου απαριθμήσω πλήθος σκανδαλων του ΠΑΣΟΚ τα χρόνια της δικής του εξουσίας. Ειναι το κακό του τόπου μας να έχει πάντα δίκιο όποιο κόμμα είναι στην αντιπολίτευση, κι οταν αυτο γίνει κυβερνηση να κάνει τα ίδια ή και χειρότερα.
    Η γνώμη μου πάντως είναι ότι η χειρότερη διακυβέρνηση ήταν του Σημίτη ο οποίος μας εξευτέλισε πάμπολλες φορές διεθνώς και έδειξε έντονο ανθελληνικό μένος υπακούοντας σε εντολές ξένων κέντρων. Δεν επιθυμω να αναφέρω τα αίσχη της διακυβέρνησής του σε ένα απλο σχόλιο.
    Οσον αφορά τον Παπανδρέου το μονο που δεν μπορεί να του επισυνάψει καποιος είναι ότι αυτός δεν έχει κυβερνήσει τον τόπο για να δούμε τι καπνό φουμάρει.
    Ομως αν θεωρήσουμε ότι ενας προάγγελος της διακυβέρνησής του ήταν η σταδιοδρομία του στα Υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών τα πράγματα δεν τα βλέπω καθόλου καλα.
    Ο άνθρωπος είχε τοποθετήσει τον γνωστό Βαλλιανάτο σύμβουλο σε θέματα Παιδείας!!!!!
    Αλλά και αργότερα στην διαμάχη για το αισχρό ανθελληνικό και ψευδεπίγραφο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού της Ρεπουση που γραφτηκε με Αμερικανική καθοδήγηση όπως έχει πλεόν αποδειχθεί, ο Παπανδρέου ταχθηκε υπέρ !!!!
    Αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών είχε θεσπίσει σαν επίσημη γλώσσα του Υπουργείου τα Αγγλικά!!! και είχε δώσει εντολή όλα τα έγγραφα να εκδίδονται και στα αγγλικά διότι όπως έλεγε αυτή τη γλώσσα καταλάβαινε ως μητρική καλύτερα!!!! (η πληροφορία είναι μέσα από υπαλλήλους διασταυρωμένη)
    Μην ξεχνάμε και την αντεθνική θέση του υπέρ του κατάπτυστου Σχεδίου Αναν για την Κύπρο όπως επιθυμουσαν οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί, και τα σκληρά του λόγια κατα του ηρωα Κυπρίου Προέδρου Τασσου Παπαδόπουλου που είπε το μεγάλο ΟΧΙ όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού. Στο ιστολόγιό μου έχω πάμπολλες αναφορές για το Σχέδιο Αναν, για το ποιοι το υποστήριξαν αλλα και τον Τασσο Παπαδόπουλο καθώς και για την σημερινή κατασταση.
    Ξέρω ότι ίσως να έχουμε διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις αλλά αυτό δεν μας χωρίζει όσον αφορά την κοινή μας επιδίωξη που είναι το καλο της Ελλάδας μας.
    Τώρα όσον αφορα τον Καραμανλή θα σου πώ την άποψή μου.
    Τον άνθρωπο αυτόν τον λυπαμαι διότι ενώδεν είναι κακός πολιτικός έχει ένα μεγαλο ελαττωμα που τον κάνει ανίκανο να κυβερνήσει.
    Δεν μπορεί να κατανοήσει και να ¨"διαβάσει" τους συνεργάτες του με αποτέλεσμα πάμπολλες φορές σε καίρια πόστα να βάζει διεφθαρμένους και ανικανους απατεώνες. Θυμίσου Παυλίδης, Βουλγαράκης, Ζαχόπουλος αλλα και Μπακογιάννη, Γιαννακου, Σπηλιωτόπουλος, ο υιός Βαρβιτσιώτης εκεινος ο ανεκδιήγητος τυπος που είπε πως οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να καιει την Ελληνική Σημαία!!! και δεν τον έστειλε σπίτι του... καθώς και τόσοι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_30/04/2009_312726

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το μεγάλο πρόβλημα των ελλήνων πολιτικών είναι ότι προβάλουν πάντα το προσοπο και όχι την πολιτική τους
    και ποτέ δεν κάνει ο αντίπαλος κάτι καλό αυτο
    είναι νόμος πρέπει να τον πατάμε κάτω

    ο νοών νοήτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Γιάννης Παππάς

    μα δεν υπάρχει πολιτική σε επίπεδο πολιτικών!

    Οι πολιτικοί μας βρίσκονται στη θέση που είναι σήμερα αποκλειστικά και μόνο ως "πρόσωπα" τα οποία αποκλειστικό στόχο έχουν τη ψηφοθηρία και την εισροή όλο και περισσότερων "πολιτών" στο μαντρί της σιωπής ώστε γνωστά-άγνωστα κέντρα εξουσίας, για τα οποία "δουλεύουν" να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους, τη συσσώρευση πλούτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φίλε μου πολύ καλό το αρθρο σου αναδημοσιεύω αν δεν σε πειράζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Allakse onoma kanto pasokikh analysh.
    Ti na analyseis afoy einai idia xalia kai oi 300
    ti analysh na kaneis

    ΑπάντησηΔιαγραφή