Σάββατο, Μαΐου 02, 2009

Το μαύρο χρήμα, σύμβολο της ΝΔ

Γεια σας,
δυστυχώς οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν. Το άρθρο με τίτλο "Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, κάνουν δωράκια σε καναλάρχες και εκδότες", από τις 19 Φεβρουαρίου, βγήκε αληθινό.

Δανείζομαι το άρθρο από τις μόνιμες στήλες της Καθημερινής: "Είναι ατυχής η κατάθεση τροπολογίας με την οποία επεκτείνεται επί τριετία η μη φορολόγηση του 2% των ακαθάριστων εσόδων των επιχειρήσεων στον χώρο της ενημέρωσης. Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο όπου υποτίθεται ότι το κράτος αναζητεί εναγωνίως έσοδα για να μειώσει το έλλειμμα. Αντ’ αυτού, νομιμοποιείται η διακίνηση μαύρου χρήματος από ΜΜΕ και μειώνονται τα έσοδα του κράτους. Είναι λυπηρό πως αυτή η κυβέρνηση, η οποία εξελέγη με τη σημαία της εξυγίανσης της χώρας από τον ασφυκτικό κλοιό της διαπλοκής, υποχώρησε εν τέλει στις πιέσεις ισχυρών συμφερόντων. Ο κλάδος του Τύπου δοκιμάζεται πράγματι από μια χωρίς προηγούμενο κρίση. Αν η κυβέρνηση θέλει να τον βοηθήσει, θα έπρεπε να το κάνει με άλλους τρόπους, όχι με την ενίσχυση αδιαφανών και παρασιτικών στοιχείων. Η τροπολογία αυτή δίνει το λάθος μήνυμα σε μια στιγμή που υποτίθεται ότι το κράτος θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή."

Η Νέα Δημοκρατία εν όψει Ευρωεκλογών, αλλά και με ανοιχτές τις εθνικές εκλογές, προσπαθεί να "χαϊδέψει" τα ΜΜΕ.

Προκαλεί τους πολίτες, ελπίζοντας ότι από τα ΜΜΕ δεν θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα. Την στιγμή όμως που από τα ταμεία του κράτους λείπουν 80 εκατ. ευρώ και ο δανεισμός της χώρας έχει εκτιναχθεί, αυτή η κίνηση αποτελεί ακόμα ένα σκάνδαλο.

Τα blogs θα πρέπει να κρατήσουν το θέμα ενεργό και να δοθεί η δημοσιότητα που πρέπει. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να μάθουν για το θέμα αλλά και την υποχρέωση να το αποδοκιμάσουν...

Ας δείξουμε την δύναμη των blogs!!!

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας

Ο πλούτος δεν είναι καρπός εργασίας, αλλά οργανωμένης και νομοθετικά κατοχυρωμένης ληστείας.
Frantz Fanon,1925-1961,Γάλλος κοινωνικός φιλόσοφος





3 σχόλια:

  1. HΔΗ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΔ.ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΗΓΕ 2,8 % ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμ δεν ντρέπονται δυστυχώς ΟΛΑ έχουν την τιμή και το τίμημά τους!Αίσχος,Ντροπή,Χάλια μαύρα κι αδιόρθωτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ακόμα δεν είδατε τίποτα... Να δείτε τις κυριακάτικες εφημερίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή