Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009

Επικίνδυνη ανευθυνότητα - Εγκληματική μικρότητα...


Γεια σας,
θυμάμαι την ευχή των γιαγιάδων μας που έλεγαν: "Χώμα να πιάνεις, χρυσάφι να γίνεται". Κάπου χάλασε όμως η συνταγή και στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να την μετατρέψουμε σε: "Η στάχτη που πιάνουμε, τσιμέντο θα γίνεται".

Η πολιτική φωτιά που άναψε αμέσως μετά την κατάσβεση της φυσικής, μπορεί να έχει λιγότερο οικολογικές συνέπειες για εμάς, κρύβει όμως πολύ δυσάρεστα μηνύματα για την κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση που προσπαθεί να μας πείσει ότι ποτέ δεν σφάλει και πάντα οι καταστροφές οφείλονται σε τριτογενείς και εξωτερικούς παράγοντες.

Απόδειξη του κυβερνητικού πανικού είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αρχικά ο κ. Αντώναρος προσπάθησε να μειώσει και να υποβαθμίσει το γεγονός. Αφού διαπίστωσαν ότι αυτό είναι αδύνατο και συναντούσε έντονη κατακραυγή, ο κ. Αντώναρος κατηγορούσε τα πεύκα που δεν σβήνουν εύκολα! Και αυτή όμως η θέση αντιμετωπίστηκε με χλευασμό και έτσι σήμερα αναγνωρίστηκαν σφάλματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στους πιλότους των πυροσβεστικών μέσων, τους έδινε συγχαρητήρια και τους έλεγε να μην ακούς τους "αχρείους" που έλεγαν διάφορα εις βάρους τους!!!

Για την ηγεσία βέβαια του υπ. Εσωτερικών, ούτε λόγος. Απορώ πραγματικά ποια είναι η υπηρεσία που προσφέρει αυτό το υπουργείο στους πολίτες? Η ασφάλεια των πολιτών είναι στα χέρια δύο υπουργών που αμφισβητούνται ακόμα και από στελέχη του ίδιου κόμματος! Γιατί άραγε ο κ. Καραμανλής συνεχίζει να υποστηρίζει και να κρατάει στην θέση τους και τους δύο? Η πιθανή απάντηση ότι θα απομακρυνθούν τις επόμενες μέρες, που θα έχει περάσει ο κίνδυνος, δεν μπορεί να έχει βάση. Από την στιγμή που δεν κατάφεραν να προλάβουν την καταστροφή, πόσο χρήσιμοι θα φανούν στην διαχείρισή της?

Πολλοί θα βρεθούν να κατηγορήσουν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε αντίστοιχες υποθέσεις. Άλλοι επίσης, θα πουν ότι και στο εξωτερικό γίνονται ίδια και θα αναφέρουν το παράδειγμα την Ισπανίας. Δεν νομίζω όμως ότι τα σφάλματα προηγούμενων κυβερνήσεων ή κυβερνήσεων του εξωτερικού μπορούν να είναι ισχυρό άλλοθι. Υποτίθεται ότι η ΝΔ κέρδισε τους πολίτες υποσχόμενη αλλαγή και πρόοδο σε όλους τους τομείς. Και στο κάτω κάτω, αντιγράφετε ή διορθώνετε? Οι πολίτες που σας ψήφισαν, το έκαναν για να δουν κάτι διαφορετικό, όχι τα ίδια!!!

Πραγματικά, ψάχνω εναγωνίως να διακρίνω έναν τομέα που έχει βελτιωθεί στην καθημερινότητά μας από το 2004. Ούτε λόγος βέβαια για αναδιοργάνωση του κράτους, αξιοκρατία και πολιτικές με μεγάλο όραμα... Αυτά θέλουν πολιτικούς αληθινούς, πολιτικούς με βάρος (πνευματικό), πολιτικούς που τιμούν τον τίτλο και την θέση τους, πολιτικούς που ξέρουν τι κάνουν και γιατί το κάνουν, πολιτικούς που αναγνωρίζουν τα λάθη τους, αλλά και πολιτικούς που δεν διστάζουν εμπρός σε ονόματα και συμφέροντα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορούσε πριν λίγους μήνες τους κουκουλοφόρους για καταστροφές. Ο λόγος που φοράει κουκούλα κάποιος είναι για να μην αναλάβει τις ευθύνες του! Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που κρύβεται πίσω από μία κουκούλα και κάποιον που κρύβεται πίσω από μία θέση? Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν, όλοι οι πολιτικοί/όλων των κομμάτων, ότι η αναγνώριση των λαθών και η απολογία, εκτιμώνται περισσότερο από την αλαζονεία και την ανευθυνότητα?

Μία ολόκληρη χώρα τους δείχνει με το δάχτυλο... Κάποιοι επιλέγουν όμως να κοιτούν το δάχτυλο και να κατηγορούν την χειρονομία...

Ντροπή μας γιατί σας ανεχόμαστε... Η στάση μας, έχει ρίξει τις μάσκες τους και έχει φανερώσει τον πραγματικό τους εαυτό. Έχετε μετατρέψει την πολιτική σε βιομηχανία παραγωγής τίτλων και αξιωμάτων... Χωρίς έργο, χωρίς ιδέες, χωρίς όραμα... Η μόνη σας χαρά είναι να λέτε την θέση σας και να καμαρώνετε πάνω στην φαρδιά καρέκλα σας... Αλλά πρέπει να καταλάβετε πως ο καλύτερος από εσάς, είναι 10 φορές χειρότερος από τον χειρότερο από εμάς, σε αξία και ανδρεία...

Ευχαριστώ για την ανάγνωση...

Γιώργος Φακίτσας

Αν θέλεις να κάνεις κάτι, θα βρεις έναν τρόπο. Αν δεν θέλεις, θα βρεις μια δικαιολογία. Αραβική παροιμία

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλο Γιώργο αλλά ούτε με τέτοιες φωτιές δεν ιδρώνει το αυτί κανενός απο αυτούς!!
    Το ερώτημα το δικό μου είναι όμως... Ειναι τόσο ανίκανοι οι πυροσβέστες τελικά ή τους φρενάρει το κύκλωμα;
    Γιατί κακά τα ψέματα τις φωτιές δεν τις σβήνουν οι υπουργοί!!!!!
    Για μένα φταίει, η πυροσβεστική και οι Δημόσιοι υπάληλοι Πυροσβέστες, σε όλες τις φωτιές!!!
    Ζητάμε παντα ευθύνες ηγεσίας αλλα ποσους Πυροσβέστες ανικανους και αχρηστους εστειλαν σπιτι τους; Ποσοι απο αυτούς υποτιθεται εσβηναν φωτιά και δεν ειχαν ούτε καν μυρίσει καπνό;
    Εκει έχει ευθύνες η Ηγεσία!!

    gian_geo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη ευχαριστώ για την ανάγνωση και το σχόλιό σου.

    Η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία είναι γεμάτες από ανίκανους και άχρηστους. Έχουν όμως και πολλούς ικανούς και άξιους, τους οποίους δεν πρέπει να ξεχνάμε...

    Ο ρόλος της πολιτικής ηγεσίας είναι να φιλτράρει τους ικανούς από τους ανίκανους και να τους τοποθετεί στις κατάλληλες θέσεις ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων.

    Αυτό και πολλά ακόμα είχε υποσχεθεί ο κ. Καραμανλής και κατάφερε να πείσει αρκετούς να τον ψηφίσουν. Ακόμα όμως και όσοι δεν τον ψηφίσαμε, θεωρήσαμε ότι θα έκανε κάτι διαφορετικό, θα πήγαινε ένα βήμα μπροστά...

    Στο ίδιο έργο θεατές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή