Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

Πάντα ανέτοιμοι...


Γεια σας,

η σημερινή μέρα, από πολύ νωρίς, ήρθε για να αλλάξει την επικαιρότητα με δύο τρομοκρατικά χτυπήματα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τεράστια σημασία.


Στην Αθήνα, το χτύπημα έγινε έξω από το Χρηματιστήριο και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές και τον ελαφρύ τραυματισμό μίας γυναίκας. Στην Θεσσαλονίκη, χτυπήθηκε το υπ. Μακεδονίας-Θράκης και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.


Τα δύο χτυπήματα έρχονται για να μας υπενθυμίσουν ότι η τρομοκρατία υπάρχει. Η δράση της τρομοκρατίας είναι πάντα εντονότερη σε περιόδους πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας. Οι τρομοκράτες, εκμεταλλευόμενοι την διάλυση που υπάρχει στην Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική, δρουν σχεδόν ανενόχλητοι, σε μία χώρα που οι λέξεις ευθύνη, σχεδιασμός, δράση, είναι άγνωστες.


Στις 18 Ιουνίου είχε χτυπηθεί θανάσιμα στα Πατήσια, αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής που προστάτευε μάρτυρα στην δίκη του ΕΛΑ. Τότε είχαν βγει αξιωματικοί και αξιωματούχοι και δήλωναν ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει διαλυθεί. Τα ρουσφέτια και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις, είχαν εκμηδενίσει την δύναμη που είχε αναπτύξει η υπηρεσία πριν αλλά και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.


Τα ερωτήματα είναι εύλογα και αυτονόητα. Τι έκανε η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα? Ένα πρόβλημα που είναι έντονο και εμφανές στην κοινωνία. Ποια είναι τα μέτρα που έλαβαν? Ποιες ήταν οι αλλαγές που προώθησαν?


Το ίδιο υπουργείο κλήθηκε να αντιμετωπίσει το βάρος των πυρκαγιών τους προηγούμενους μήνες, με καταστροφικά αποτελέσματα για την Αττική. Το ίδιο υπουργείο είχε την ευθύνη για την κατάσταση στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο...


Και αν ακόμα αναζητάμε ευθύνες για τις φωτιές και τις φορτώνουμε σε σφήκες, οι ευθύνες για την αστυνομία και την αντιτρομοκρατική έπρεπε να είχαν αποδοθεί. Ο κ. Καραμανλής επέλεξε να κρατήσει και να στηρίξει τον υπουργό κ. Παυλόπουλο και τον υφυπουργό κ. Μαρκογιαννάκη, παρά τις φωνές από την ίδια του την παράταξη. Με τρεις σοβαρότατες αποτυχίες και με μία τέταρτη να συμβαίνει σήμερα, ποια είναι η θέση του πρωθυπουργού?


Και οι δύο σημερινοί στόχοι είχαν ιδιαίτερη σημασία. Το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό σήμερα. Στο εξωτερικό θα γίνει λόγος για πολιτική αστάθεια στην χώρα μας. Η ελάχιστη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι επενδυτές θα μειωθεί κι άλλο.


Το 2ο χτύπημα, στην Θεσσαλονίκη, γίνεται μόλις μερικές μέρες πριν την "Διεθνή" έκθεση. Μία διεθνή έκθεση, που χωρίς την κρατική παρουσία της Ελλάδας και άλλων χωρών, θα εξέθετε το κύρος της. Μία έκθεση που εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει την αίγλη της. Η ασφάλεια κατά την διάρκεια της έκθεσης αμφισβητείται και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα.


Σε μία χώρα που οι πολιτικοί και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν μπορούν να είναι ευέλικτοι, σε ένα πολιτικό σύστημα που η πολιτική ασκείται υπό την πίεση των ΜΜΕ και σε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να σώσει καρέκλες και θέσεις, αντί να παράγει έργο, δεν περιμέναμε τίποτα παραπάνω... Να λέμε πάλι καλά που δεν έχασε κάποιος πολίτης την ζωή του...


Καλή τύχη


Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση...


Γιώργος Φακίτσας
Κάποιος κάθεται στη σκιά σήμερα, επειδή κάποιος άλλος φύτεψε ένα δέντρο πολλά χρόνια πριν.
Warren Buffett,γ. 1930,Αμερικανός επενδυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου