Σάββατο, Μαρτίου 14, 2009

Ένας ηγέτης για την Ελλάδα!!!

Γεια σας,
Η οικονομική κρίση έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Όλοι οι πολίτες, όλες οι επιχειρήσεις, όλα τα στελέχη επιχειρήσεων, έχουν αντιληφθεί και έχουν αισθανθεί τις επιπτώσεις. Η οικονομία μας έχει μπει σε επιτήρηση από την ΕΕ, όχι βέβαια λόγω κρίσης, αλλά επειδή εμφανίστηκε η γύμνια μας και η μπακαλίστικη τακτική των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας.
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να είναι εγκλωβισμένος μέσα στην δίνη, χωρίς να έχει την δυνατότητα ούτε να βγει, ούτε (ακόμα χειρότερα) να προσπαθήσει την διάσωσή του. Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει την απαραίτητη δύναμη να επιβληθεί και να υπερασπίσει την θέση του. Απέχει πάρα πολύ από την μορφή του ηγέτη, ο οποίος είναι απαραίτητος για την βοήθεια και την ενίσχυση της χώρας.
Ένας ηγέτης θα είχε την δυνατότητα να μετατρέψει την αδυναμία σε όπλο και να κερδίσει μέσα από την κρίση. Ο πρωθυπουργός μας έχει αφεθεί στους συμβούλους και τους "ειδικούς", οι οποίοι τον οδηγούν σε λάθος δρόμο. Η ξύλινη πολιτική γλώσσα μπορεί να απέδιδε μέχρι σήμερα, όμως τώρα χρειάζεται η γλώσσα της αλήθειας.
Από τα ανούσια διαγγέλματα με ευχολόγια που έχουμε ακούσει τις τελευταίες ημέρες από τον κ. Καραμανλή και από την πολιτική της αναμονής, η χώρα δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα. Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να βγει στον κόσμο, να κάνει έναν απολογισμό των (αμέτρητων πια) λαθών της διακυβέρνησης του. Η μετάθεση των ευθυνών στις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν αποδίδει και δεν γίνεται πιστευτή τώρα.
Αν ο πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό των λαθών των κυβερνήσεών του, απέδιδε ευθύνες και αναγνώριζε τα δικά του λάθη, συγχρόνως με ειλικρινείς και συγκεκριμένες προτάσεις, οι αρνητικές επιπτώσεις θα ήταν πολύ μικρότερες από αυτές που υπολογίζουν στα επιτελεία.
Οι πολίτες ζούνε στην αβεβαιότητα. Έχουν ανάγκη από πολιτικούς με θάρρος και άποψη. Πολιτικούς που δεν φοβούνται να αναγνωρίσουν τα λάθη τους. Πολιτικούς που δεν διστάζουν μπροστά στις επιπτώσεις των κινήσεών τους, όταν πρόκειται για το καλό της χώρας. Και, πάνω από όλα, πολιτικούς που δεν τους τρομάζει η αλήθεια. Δυστυχώς οι πολιτικοί αυτοί είναι πολύ λίγοι στην χώρα μας.
Είναι πολύ σημαντικό, την συγκεκριμένη στιγμή, οι Έλληνες να βρουν ένα όνειρο για να ακολουθήσουν. Μία ελπίδα να πιστέψουν και να στηρίξουν. Είναι απαραίτητος ένας ηγέτης που θα πάει την χώρα μπροστά. Που θα μας βγάλει από την λάσπη.
Δείτε τις ειδήσεις. Αν έστω και ένας από την κυβέρνηση είχε άποψη και θάρρος, τουλάχιστον θα είχε παραιτηθεί. Η τρομοκρατία ξαναγεννιέται πιο τυφλή και πιο βίαια Οι αναρχικοί και οι κουκουλοφόροι δεν λογαριάζουν τίποτα και σπάνε αυτοκίνητα και καταστήματα μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Οι ληστείες, οι βιασμοί και οι κλοπές έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Η ανταγωνιστικότητα, η παραγωγή, οι εξαγωγές και οι ακάλυπτες επιταγές είναι στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Οι ξένες επενδύσεις είναι ανύπαρκτες. Οι ελάχιστες πολυεθνικές επιχειρήσεις αποχωρούν από την χώρα μας. Η ανεργία έχει αρχίσει να γίνεται εφιάλτης για όλους. Η αβεβαιότητα μας έχει κυριεύσει. Ο τουρισμός ετοιμάζεται για τέτοια μείωση που θα αφανίσει πολλές επιχειρήσεις. Η παραοικονομία και η γραφειοκρατία έχει αυξηθεί.
Θέλω να κλείσω με αυτή την ερώτηση: Πείτε μου έναν -μόνο έναν- τομέα στον οποίο η Ελλάδα πάει καλά! Θα περιμένω σχόλιά σας!

Μόνο αυτοί που τολμούν να αποτύχουν παταγωδώς, μπορούν και να επιτύχουν μεγαλειωδώς.
Robert Kennedy, 1925-1968, Αμερικανός πολιτικός

2 σχόλια:

  1. το βαθύ και μεγάλο ζήτημα του ηγέτη, του ηγεμώνα όπως το έθεσε πρώτος ο Μακιαβέλι και του Αλχημιστή όπως το έθεσε στο αντίστοιχο βιβλίο του που τον αναζητούσε ο Μίμης Ανδρουλάκης...

    εγώ λέω να βάλουμε λίγη φαντασία...
    μπορούμε να φανταστούεμ ένα σύστημα που θα είχε λύσει το πρόβλημα...
    ποιους συμφέρει να μην υπάρχει ηγέτης;;

    Φιλικά
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ σύστημα χωρίς πρόβλημα... Νομίζω ότι όταν θα πάψουμε να έχουμε προβλήματα, θα έχουμε πάψει να προσπαθούμε.

    Ωστόσο, η διαχείρηση των προβλημάτων είναι διαδικασία που βγάζει τους ηγέτες...

    Συμφωνώ πάντως με το σχόλιό σου.

    Φιλικά,

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή