Κυριακή, Ιανουαρίου 18, 2009

Υπάρχουν και θετικές ειδήσεις

Καλησπέρα σας,
Ελπίζω να είχατε ένα καλό Σαββατοκύριακο...

Αυτή την εβδομάδα είδα δύο άρθρα σε εφημερίδες και θα ήθελα να τα σχολιάσω σήμερα. Βλέπουμε μία στροφή της κυβέρνησης προς κάποιες αποφάσεις που (προεκλογικές ή όχι) θα είναι πολύ θετικές.
Πρώτο άρθρο, είναι της Καθημερινής στις 17/1/2009, με θέμα "Κλείνει η οικονομική στρόφιγγα προς ΠΓΔΜ".
Σύμφωνα με το άρθρο, ο Ευρωπαϊκός άξονας 10, που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων με 50 εκατ. ευρώ, δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί εάν δεν αλλάξει η προκλητική στάση των Σκοπίων.
Ο κ. Καραμανλής είπε σχετικά με το θέμα: "'Οσο καλλιεργείται ατμόσφαιρα προκλήσεων, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ". Συγχαρητήρια κύριε Πρωθυπουργέ! Αυτή η στάση, μόνο σε κακό δεν μπορεί να βγει. Ήταν καιρός να δείξουμε τα δόντια μας στους γείτονες.
Να θυμήσω ότι η πρόκληση των Σκοπιών είναι ιδιαίτερα έντονη. Ονόμασαν τον οδικό άξονα 10, σε "Μ. Αλέξανδρος" και το Εθνικό τους Στάδιο "Φίλιππος ΙΙ".
Δεύτερο άρθρο είναι από τον Ελέυθερο Τύπο στις 15/01/2009 με θέμα: "Πόλεμος κατά της γραφειοκρατίας".
Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, η κυβέρνηση προχωράει νομοσχέδια για απλούστευση των διαδικασιών σε συντάξεις, μείωση της γραφειοκρατίας για επιχειρήσεις κατά 25% και συντόμευση χρόνου έκδοσης πιστοποιητικών κατά 50%.
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα έχει την επίβλεψη ΚΑΙ αυτής της διαδικασίας, μέσω της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Η ολοκλήρωση του σχεδίου προσδιορίζεται στο 2013 και το τελικό κόστος στα 613 εκατ. ευρώ.
Αν και υπάρχουν τρία "μελανά" σημεία στην υπόθεση (κόστος, χρόνος και πρωθυπουργικός έλεγχος και εδω), πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι μία θετική εξέλιξη.
Βλέπουμε ότι υπάρχει μία προσπάθεια της κυβέρνησης, να αλλάξει τις σχέσεις πολίτη-κράτους και να επιδείξη μία μεγαλύτερη αποφασιστηκότητα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Μερικοί θα πουν ότι είναι μόνο προεκλογικές εξαγγελίες... Μπορεί... Μπορεί, όμως και να βγει κάτι καλό στο τέλος... Ας ελπίζουμε...
Η γραφειοκρατία, είναι ένα αγκάθι στην ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Η βελτίωση και απλούστευση των διαδικασιών για έναρξη επιχειρήσεων, μπορεί να είναι ένα βήμα για την ανάπτυξη βιομηχανίών στην Ελλάδα, θέμα που θα έχει θετικές εξελίξεις όπως αναφέρω στην ανάρτηση με θέμα "Ας φέρουμε πίσω τις βιομηχανίες, ας αυξήσουμε τις ξένες επενδύσεις"
Με το θέμα των Σκοπίων, έπρεπε κάποια στιγμή να δείξουμε στους Σκοπιανούς ότι η στάση τους έχει επιπτώσεις και στην οικονομία τους. Είναι κάτι που πρότεινα στην ανάρτηση με θέμα: ¨Χάρτινο διάβημα εναντίον ατσάλινης πένσας"
Να είστε καλά,
Ευχαριστώ για την ανάγνωση...
Γιώργος Φακίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου