Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

"Τα άκουσες τα μέτρα πατέρα?"

Καλησπέρα σας,
και το εννοώ... Είναι ένα υπέροχο απόγευμα, αφού μάθαμε ότι εκτός από τα 28 δις ευρώ που είχαμε και τα χαρίσαμε στις τράπεζες, βρήκαμε πεταμένα κάπου και άλλα 500 εκατ. που περίσσευαν και τα δώσαμε στους αγρότες...
Ακούμε ότι οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων είναι απλήρωτοι. Το ίδιο και οι προμηθευτές τους. Βλέπουμε πανό έξω από νοσοκομεία με το μήνυμα "Κλείνουμε". Ακούμε ότι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο πολιτισμού έχουν μήνες να πάρουν τον μισθό τους.
Τα κριτήρια δανεισμού και το κόστος χρήματος είναι όλο και πιο δύσκολα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας απειλεί με επιτήρηση της οικονομίας μας. Οι τράπεζες δεν δανείζουν τις επιχειρήσεις και σταματούν και το πρόγραμμα το ΤΕΜΠΜΕ με το έτσι θέλω.
Πληρώνουμε όλοι το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ ή οποιοδήποτε άλλο ταμείο και δεν έχουμε τις παροχές που μας αξίζουν. Ποιος αξίζει την συμπεριφορά ή το περιβάλλον των δημοσίων νοσοκομείων. Πληρώνουμε τα δημόσια ταμεία από υποχρέωση και αναγκαζόμαστε όσοι μπορούμε να έχουμε ιδιωτική ασφάλιση για μια ώρα ανάγκης. Αυτό δεν είναι εξωφρενικό?
Μην πιστέψετε τίποτα... Σήμερα στην πρώτη σελίδα των οικονομικών σελίδων της καθημερινής γράφει: " ...H επιτροπή Οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, στις 18/2 θα εισηγηθεί να τεθεί η Ελλάδα σε επιτήρηση. Η εισήγηση αυτή θα εγκριθεί από το Ecofin του Μαρτίου. Ενδεικτικό του ότι το κλήμα στις Βρυξέλλες δεν είναι ευνοϊκό για την Ελλάδα αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Παπαθανασίου απέφυγε ακόμη και να διερευνήσει στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του τη δυνατότητα να δοθεί τριετής προθεσμία διόρθωσης του ελλείμματος Αρκετά κράτη - μέλη και η ΕΚΤ αναμένεται να κρατήσουν σκληρή στάση, δεδομένου ότι η Ελλάδα είχε υψηλά ελλείμματα από το 2007, δηλαδή πριν την κρίση"
Τα καταφέραμε και είναι εναντίον μας ακόμα και οι "σύμμαχοί" μας. Είμαστε μέλος της ΕΕ, όμως τους εξαγριώσαμε με την συμπεριφορά μας. Γιατί να πληρώνουν για εμάς? Αφού δεν αξίζουμε τίποτα.
Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι τα έκτακτα μέτρα δεν είναι πολιτική! Πολιτική, είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων. Έδωσαν τα έκτακτα μέτρα για τους αγρότες. Έχουν εξαγγείλει μέτρα για την στήριξη του τουρισμού. Έδωσαν μέτρα για τις επιχειρήσεις που είχαν προβλήματα από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου.
Το χειρότερο? Νομίζουν ότι στηρίζουν τους μικρομεσαίους μέσω του ΤΕΜΠΜΕ! Ειδικά αυτό είναι το πιο μεγάλο ψέμα! Τους άδειασαν οι τράπεζες. Ακύρωσαν μόνες τους το πρόγραμμα... Και το γελοίο είναι ότι την λύση την έχουν στα χέρια τους. Είναι η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μπορούν να τα δώσουν μέσω αυτών των τραπεζών, που ελέγχουν απόλυτα. Οι υπόλοιπες τράπεζες θα ακολουθήσουν, γιατί θα αναγκαστούν στα πλαίσια του έντονου ανταγωνισμού. Δεν την βλέπουν? Δεν το πιστεύω! Απλά δεν θέλουν. Είναι υποχείρια των τραπεζιτών!
Το θέμα όμως δεν είναι να ψάχνουμε τα μέτρα μετά τα γεγονότα. Θέλουμε ισχυρές κυβερνήσεις και σοβαρούς πολιτικούς που να μπορούν να προβλέπουν τα προβλήματα και να αντιδρούν σωστά. Πρέπει να υπάρχουν πλάνα για διαχείριση κινδύνων, όσο απίθανοι και να είναι. Θέλουμε πολιτικούς που να έχουν το θάρρος να λένε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι με μισόλογα για να μην χάσουν ψήφους.
Αλήθεια ακούσατε την δήλωση του κ. Χατζηγάκη για τα μέτρα προς τους αγρότες? " Σύντομα, αυτό που χαρακτηρίζετε ψίχουλα, θα είναι μία στήριξη, που θα βγει από το αίμα του Ελληνικού λαού. Εμείς απλά θα κάνουμε την διαχείριση"!!! Αν είναι δυνατόν! Μας λέει στα ίσια ότι θα "φτύσετε αίμα" για να μην χάσουμε την υποστήριξη από τους αγρότες! Όχι κύριε υπουργέ! Ως έμπορος αρνούμαι να πληρώσω φόρους για να πάρεις ψήφους από τους αγρότες! Όχι κύριε υπουργέ! Χρειάζομαι και εγώ βοήθεια αλλά δεν μου την δίνεις!
Ρώτησαν τους εμπόρους, που θα βρουν τα χρήματα για το ΦΠΑ αυτό το μήνα? Μην μας πουν ότι το έχουν εισπράξει! Οι έμποροι του λιανικού εμπορίου το έχουν, όσοι όμως είναι στο χονδρικό εμπόριο? Δεν ξέρουν ότι η πίστωση στην αγορά έχει φτάσει τους 5-6 μήνες? Δεν ξέρουν ότι οι επιταγές αγγίζουν το 12μηνο?
Πολιτικές θέλουμε και αυτές δεν μπορούν να τις δώσουν!
Δεν αρνούμαι να δοθούν οι έκτακτες παροχές στους αγρότες για τις καταστροφές από την κακοκαιρία. Έπρεπε όμως να υπάρχει ένα ταμείο στο οποίο να συνεισφέρουν όλοι οι αγρότες για την στήριξη αυτή!
Που θα οδηγήσουν αυτά τα μέτρα? Ποια λύση έδωσαν για την επόμενη χρονιά? Το είπα και το ξαναλέω κλείνοντας ότι δεν ασκείς πολιτική με έκτακτα μέτρα! Ασκείς πολιτική όταν σχεδιάζεις και υλοποιείς. Όταν λες στους πολίτες ότι αύριο θα κάνω αυτό και μεθαύριο αυτό. Δεν γίνεται κ. Πρωθυπουργέ να έχετε αφήσει την Ελλάδα να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο! Κάντε κάτι! Χρειαζόμαστε σχέδιο. Μην επιβαρύνετε άλλο τα παιδιά σας με χρέη για να είστε εσείς στην εξουσία. Δεν το αξίζουν!!!
Κουράγιο, συμπολίτες...

Γιώργος Φακίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου